Program


V4 CLASSICS - Újévi koncert a MÁV Szimfonikus Zenekarral

V4 CLASSICS - Újévi koncert a MÁV Szimfonikus Zenekarral

Július elsejétől a V4-ek soros elnöke Magyarország. Hiszünk abban, hogy a közép-európai összetartozást erősíti egymás kultúrájának megismerése is, és a zene nyelve fontos összekötő kapocs számunkra, ezért újévi koncertünket is ennek jegyében tartjuk meg. Január 2-án nagyszabású ünnepi koncerttel köszöntjük az új esztendőt a Várkert Bazárban.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 2. vasárnap, 19:00

Zenei utazásra hívjuk a klasszikus zene kedvelőit, ahol a műveket a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában hallhatjuk Farkas Róbert karmester vezetésével, Balázs János Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és a Pro Musica Leánykar közreműködésével.

 

A V4 CLASSICS koncerten a cseh, lengyel, szlovák és magyar nemzet emblematikus zeneszerzőinek művei szólalnak meg. Műsorvezető Becze Szilvia, a Bartók rádió szerkesztő-műsorvezetője.

 

Program:

Antonín Dvořák: Szláv táncok, op.46 Nr.1,3,6,8

Eugen Suchoň: Sinfonietta Rustica

Bartók Béla: Egynemű karok (kiszenekarral és kórussal)

Fryderyk Chopin: Andante spianato et grande polonaise brillante (zongora szólistával)

Bedřich Smetana: Má Vlast – Moldova

Kodály Zoltán: Galántai táncok

 

Közreműködők:

 

MÁV Szimfonikus Zenekar

Farkas Róbert, vezető karmester

Balázs János, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész

Cantemus Kóruscsalád Pro Musica Leánykara, karigazgató: Szabó Dénes

Műsorvezető: Becze Szilvia

Ajánlatunk


A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti témák nyomába eredve vizsgálja a magyar múlt egyes kérdéseit. A program házigazdája Katona Csaba történész, aki minden témát egy-egy meghívott vendég történésszel jár körbe és mutat be a közönségnek.

A monodráma Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezsőné írásait ötvözve női szemszögből próbálja meg átélhetővé tenni a "Karinthys" életérzést és világszemléletet úgy, hogy közben Karinthy Frigyes magánéletébe is bepillantást nyerhetünk.

Gyönyörű, érzelmekkel túlfűtött, melankóliával telített, ismert és kevésbé ismert, nemzetközi és hazai dalok csendülnek fel, lesznek köztük klasszikus francia sanzonok, a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek nagy klasszikusai, valamint a kortárs popkultúra dalai.

Ajánló


Egy intenzív zenei élmény képeket varázsol elénk és a képek láttán is ritmusok, harmóniák szólalnak meg bennünk.

A „Szelíden és szilárdan” című előadás elénk tárja Szabó Magda életét, felidézi az írónő kivételes pályaívét, gyermekkorát, szüleihez fűződő kapcsolatát,…

Szuggesztív előadásmód, mély érzelmekkel teli dalok, egy jelenség az érzékiség és az indulat határán. Az angol és magyar nyelvű dalokat…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!