program


Rendhagyó tárlatvezetés a Jáky-gyűjteményben - Juhász Anna irodalmárral, Balla Eszter színművésszel

Rendhagyó tárlatvezetés a Jáky-gyűjteményben - Juhász Anna irodalmárral, Balla Eszter színművésszel

"Azt kérdezed, ki vagyok, micsoda kis lélek vagyok" - kérdezi Madár című verse első soraiban a XX. századi magyar irodalom egyik kulcsfigurája, Szabó Magda.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Lørdag, 24. Februar 2024 16:00

Vagyok, aki vagyok - mondja a Jáky-gyűjteményt bemutató kiállítás címe, de vajon ez az én miként lép elő egy festmény és vers mögül? Hány „én” van a zajos és sokszor reménytelen történetű XX. századi sorsban, s mit mesél a generációk történetéről egy-egy festmény vagy vers? Milyen háttere van a háború utáni magyar festészetnek és hogyan kapcsolódik egy-egy kép témája az irodalomhoz, a költőkhöz? Mit üzen Nagy László, Nemes Nagy Ágnes, Pilinszky János sokszor metszően őszinte, szikár, dühös vagy csenddel teli szava a kiállításon látható képek festőinek? Vajda Lajos, Gyarmathy Tihamér, Anna Margit, vagy épp Kondor Béla, Barcsay Jenő, Tóth Menyhért képei elevenednek meg az irodalmi tárlatvezetésen a kapcsolódó versek, naplók, szövegek által, hogy megértsük a művészet időntúliságát, ahogy a költő mondja: "Vagyok az élő suhanás, vagyok az élő zuhanás."

A tárlatvezetést Juhász Anna irodalmár és Balla Eszter színművész tartja.

Aktuelt


Gustav Klimt Csókja a világ egyik legismertebb és legtöbbet reprodukált festménye. Talán ez a legnépszerűbb poszter a diákkollégiumok falán Pekingtől Bostonig.

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről. Az előadásokon kivetített képek, dokumentumok és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív zenei kísérete segíti elő az irodalmi szövegek elmélyült befogadását.

Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti fesztiválunkon! A háromnapos rendezvénysorozaton izgalmas családi eseményekkel, fergeteges koncertekkel, irodalmi programokkal, tárlatvezetésekkel, workshopokkal és különleges gasztro-meglepetésekkel várjuk a kicsiket és a nagyokat a Várkert Bazárban.

PÅ PLAKATEN


Ismerd meg velünk Ybl Miklós egyik remekművének történetét az építésétől egészen napjainkig és gyönyörködj a lenyűgöző budapesti panorámában!

Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti…

Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti…

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.