Program


Varga Livius és a NeVa - Várkert Akusztik

Varga Livius és a NeVa - Várkert Akusztik

A Varga Livius és a Neva, azaz a Varga Livius, Nemes Zoltán és Vastag Gábor alkotta trió ez alkalommal saját és kedvenc zenekaraik ikonikus számaiból válogat.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 25. hétfő, 19:00

Olyan zenekarok és előadók dalai szólalnak majd meg, mint A Kutya Vacsorája, a Quimby, a Jambalaya, JJ Cale, Tom Waits vagy Dr John. 

A 2020-ban alakult trió az elmúlt időszakban a csendesebb koncerthelyszínek kedvelt fellépője lett. Hármuk zenei világában a new orleans-i zene ugyanannyira megfér, mint a rap és a könnyed jazzes kitérők, miközben a számok között helyet követel magának néha egy-egy rögtönzött stand-up is. Mivel nincsen átlagos NeVa koncert, így egy folyamatosan változó, de intenzív zenefolyamot ígér a sokat próbált zenészek friss formációja, amely a Várkert Akusztik koncertjén is készül pár meglepetéssel. 

Ajánlatunk


Talán bele sem gondoltunk még abba, hogy a zene és a képzőművészet nemcsak erősíti egymást a befogadói élményben, de nagyon is tudatos alkotó szándékok rejlenek mögötte. Számos zeneműnek van képszerű címe, és a képzőművészetben is bőven találkozunk szonátákkal, szimfóniákkal. A zene és képzőművészet kapcsolata rendkívül sokrétű, történetileg szinte az ősidőkig nyúlik vissza és rengeteg műfajt érint. 

Leonardo da Vinci a világ legismertebb művésze. E film fókuszában, amely halálának 500. évfordulója alkalmából készült, páratlan festményei és rajzai állnak.

Az Alhambra – a legjobb állapotban fennmaradt középkori muzulmán palotaváros – Naszrid-dinasztia kori építői olyan igényesek voltak, hogy technikájuk egy részét egészen a fraktálgeometria feltalálásáig nem tudták teljesen megmagyarázni. Mivel szinte az összes levéltári anyag megsemmisült, tervezési elveiket jószerével csak deduktív módszerekkel ismerhetjük meg.

Ajánló


"Kávéház nélkül nincs irodalom" - mondta Márai Sándor. Az író gondolata inspirálta a Várkert Irodalom házigazdáját Juhász Annát arra, hogy…

Kinyílik a függöny és elindul a... ...a szerepjáték? a kőkemény üzlet? az őrjítő szerelem? az opera, ami maga a való…

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!